Fortsätt till huvudinnehåll

Läskunnighetens dag

8 september varje år uppmärksammar UNESCO läskunnigheten världen över. Många miljoner människor kan varken läsa eller skriva och får inte heller sina rättigheter till utbildning tillgodosedda.

Själv har jag uppmärksammat läskunnighetens dag genom att radioturnera. I morse körde jag ner till Halmstad och besökte P4 Halland Morgon och pratade lättläst, läslust och Nyårsfesten. Snabbgenomgången låter såhär: Lättläst som en bro till andra böcker eller lättläst hela livet? Spelar ingen roll, det är läsglädje som räknas, men om du vill lyssna till hela inslaget medverkar jag 2 timmar och 16 minuter in i programmet.

Efter Halmstad körde jag upp till Göteborg och medverkade hos P4 Göteborg Förmiddag. Där pratade vi ungefär om samma saker och den snabbgenomgången kanske kan låta såhär: Läs för och tillsammans med barn och ungdomar, även om läsningen kommit igång. Prata om böcker och diskutera vad ni läst. Men om du vill lyssna finns programmet här i länken, inslaget kommer efter 2 timmar och 17 minuter.

Efter denna hektiska förmiddag åkte jag till biblioteket i Kungsbacka för att prata ihop mig med bibliotekarien som jobbar på bokbussen nu på lördag 13 september, då det är Valldadagen. Jag ska medverka som lokal författare och kommer att finnas på bokbussen för att berätta om mina böcker.

Nu är jag trött ... men glad och tacksam över att få chansen att berätta och prata om något som både är viktigt och roligt och ligger mig varmt om hjärtat!

Kommentarer