Fortsätt till huvudinnehåll

Skriv om och om igen

Skriv om och om igen är titeln på en skrivhandbok jag gillar. Jag har tipsat om den flera gånger här på bloggen.

Men det är inte skrivövningar jag håller på med nu. Istället har jag ett manus till en faktabok som jag skriver om och om igen. Jag har nog aldrig skrivit om ett manus så mycket som det här. Men jag behövde en stor mängd fakta nedskriven innan jag kunde börja välja ut det viktigaste. En väldig omväg kan man tycka men jag tror att processen varit nödvändig.

Nu är det här mitt första faktaboksmanus och vi får väl se hur det blir nästa gång. Kanske kan jag vara mer effektiv då. Glädjande nog har jag kommit ur den tröga och tunga delen av arbetet. Nu är jag inne i fasen jag älskar; att förkorta, förenkla och göra tydligt.

Men nu får jag pausa skrivet lite. I vår familj firar vi första julafton redan den 23 december och nu har jag en Jansson och en Saffranskladdkaka göra ...

Kommentarer