Fortsätt till huvudinnehåll

Minifakta om djurungar i skogen

Nypon förlag har en faktabokserie som heter Minifakta. Jag fick en idé till innehåll och tänkte att det där kan väl inte vara svårt att skriva - bara sex uppslag och en massa bilder. Jo, jo - ibland verkar det som om jag inte lärt mig någonting om att skriva böcker på lättläst. Det är jättesvårt att skriva lättlästa faktatexter. De flesta faktabärande ord är långa och många skeenden är nästintill omöjliga att förklara, utan att använda just dessa ord.

Sanningen att säga har jag aldrig lagt så mycket tid och tankemöda på så få ord som i Minifakta om djurungar i skogen. Då det ju extra roligt att boken gillas när den kommer ut. Bland annat har boken fått dessa fina omdömen:

Böcker som den här ger många barn möjlighet att läsa en faktabok på egen hand och känna att de lyckas med sin läsning. Trots sitt begränsade textomfång ger boken kunskaper om och skapar intresse för några av de djur i skogen som de flesta av oss inte träffar på i sin naturliga miljö. Minifakta om djurungar i skogen har fantastiska, njutbara fotografier och är en mycket trevlig, lättläst faktabok som uppfyller alla de krav man kan ställa på en bok som utger sig för att vara lättläst. Solveig Lidén, BTJ-häfte nr 21/2016.

Den här lilla faktaboken om djurungar i skogen får med beröm godkänt av min 8-åring. Bilderna är jättefina, djuren så gulliga och texten väldigt bra och lagom svår att läsa själv. Västmanländskans bokblogg.

Du vet väl att det även finns kompletterande arbetsmaterial till boken?! Laddas ner, helt gratis, på Nypon förlags webbsida.

Kommentarer

Skicka en kommentar