Fortsätt till huvudinnehåll

Sol i Göteborg, ösregn i Lund

Det tog tre timmar från strålande sensommarsol i Göteborg till ösregn och nattsvart-klockan-åtta-på-kvällen i Lund. Jag som hade sett fram emot en fin kvällspromenad i den här mysiga staden. Men nu blev det istället ett hetsigt letande efter mitt hotell bland enkelriktade gator, i usel sikt. Samtidigt som mobilen höll på att ladda ur ... Puh! Men jag hittade rätt till slut och har installerat mig för natten.

Jag har varit i Lund en gång tidigare men då var barnen små och inte alls intresserade av att titta på gamla kyrkor och hus. Då sprang vi mest på gräsmattorna i botaniska trädgården. Tyvärr får jag konstatera att jag inte hinner se staden den här gången heller. Imorgon ska jag presentera mina höstböcker på BTJ:s förlagsdagar och sedan åker jag vidare till Nypon förlag i Helsingborg. Jag får hoppas att Lund och jag får nya chanser att lära känna varandra och att staden bjussar på bättre väder då ...

Kommentarer