Fortsätt till huvudinnehåll

Linus och Morris

Djurdoktorn har verkligen hittat sina läsare och det känns jättekul såklart! Serien handlar om Linus och hans mamma som är veterinär och i varje bok får Linus träffa en ny patient hos sin mamma.

Linus och Morris blir bok nummer fem i serien och i den här berättelsen hittar Linus en kattmamma med två små ungar. Katterna ligger gömda i en buske och det känns inte riktigt bra. Några skator kraxar hotfullt i närheten och dessutom verkar en av ungarna vara sjuk. Tillsammans med sin mamma försöker Linus hjälpa katterna.

Idén till den här boken fick jag när jag pratade med en lärare som arbetade med Djurdoktorn i sin klass. Hon frågade mig om Linus skulle få konfronteras med något sorgligt någon gång ...

Böckerna i serien Djurdoktorn är korta, lättlästa berättelser som passar på låg- och mellanstadiet - beroende på läsmognad. Linus och Morris kommer ut på Nypon förlag i januari 2018 och precis som tidigare är det Carolina Ståhlberg som tecknar de coola bilderna. Om du är nyfiken på hela serien så kan du läsa mer om Djurdoktorn här.

Kommentarer

  1. Det låter verkligen sorgligt. Stackars katter! Hoppas att det slutar lyckligt:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar