Fortsätt till huvudinnehåll

Linus till Danmark

Jag känner mig alltid alert på måndagar - då står jag inför en ny vecka, med nya möjligheter! På fredagar är känslan ... vad hände liksom?! Tiden går så snabbt att jag blir mörkrädd. Snart är oktober slut och jag har massor kvar att skriva före jul! Men visst, något har jag väl presterat även denna vecka. Mest fokus har det varit på manuset till en ny minifakta. Jag har både skrivit och letat foton och har nu lyckats hitta bra bilder på fyra av fem djurarter. Jag har även skapat några bra kontakter när det gäller faktagranskning.

För övrigt har jag stöttat förlaget med ett par texter till kommande kataloger, jag har granskat illustrationer till vårens böcker och skrivit baksidestexter. Att skriva baksidestexter är det svåraste som finns! Texterna ska vara korta, objektiva och lockande och oftast skriver jag ett utkast som redaktören sedan får finslipa.

I veckan har jag fått flera fina signaler om att Taggad på Insta fortsätter hitta nya läsare! Boken är omtyckt av både elever och pedagoger och jag har förstått att många lärare och skolbibliotekarier väljer att använda "Taggad" som diskussionsunderlag vid lektioner i medie- och informationskunnighet (MIK).

Men veckans kanske gladaste nyhet är att jag för första gången ska bli utgiven i ett annat land! Danska förlaget Turbine vill ge ut de två första böckerna i serien Djurdoktorn: Linus och Tim samt Linus och Leo. Meget dejligt!

Och med det, önskar jag trevlig fredag.

Kommentarer