Fortsätt till huvudinnehåll

Respons

Den här veckan (och förra, om man ska vara petig) arbetar jag med mitt uppdrag som gästlärare på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur. Min uppgift till studenterna var att skriva upptakten till ett lättläst manus och nu är det dags att ge respons på de inlämnade texterna. Ett både spännande och krävande arbete!

Kritik gäller alltid en färdig text medan respons ges på en text som är under utveckling. Därför är det viktigt att tänka på för vem jag gör min läsning av texten. Responsen ska ge författaren vägledning och hjälp att se sin egen text, vart texten är på väg. När det gäller lättlästa manus tittar jag även på andra specifika saker, som handlingens tempo, antalet karaktärer och språket såklart.

Slutligen en bild från vår fina brittsommarhelg ...

Kommentarer

  1. Gud, jag tycker att det där verkar så svårt! Har ju problem med att se saker i mina egna texter, så klart, men ibland känns det som om det är ännu knepigare att se dem hos andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Respons var en viktig del av skrivpedagogutbildningen så jag har väl snappat upp lite där ...

      Radera

Skicka en kommentar