Fortsätt till huvudinnehåll

BTJ gillar Nyårsfesten!

Vilken lättnad och vilken glädje! BTJ (bibliotekstjänst) gillar Nyårsfesten! Idag fick jag lektörens omdöme och jag önskar verkligen att jag fick återge hela. Nu får man ju inte det, men här kommer en del:

"Nyårsfesten handlar om Elin vars mamma är sjuk och döende i cancer. Elin är ofta hos sin mamma på sjukhuset. Nu ska hon på nyårsfest - en maskerad. Hon ska klä ut sig till clownen Harlekin som har en svart tår målad i sitt vita ansikte. Det passar bra för Elin känner sig hela tiden mycket ledsen. På festen finns Markus ..."

"Nyårsfesten är en kort berättelse, utan bilder, med ett lättbegripligt språk och korta meningar men med ett innehåll som passar åldersgruppen 13 år och uppåt. Boken hör till den lättlästa genren med inriktning mot döende, sorg, kärlek. Berättelsen är finstämd och förmedlar en känsla av hopp mitt i sorgen."

Biblioteken tittar mycket på BTJ:s omdömen när de ska beställa böcker. Eftersom Nyårsfesten och andra lättlästa böcker för ungdomar och vuxna till största delen köps in av bibliotek och skolor är det här jätteviktiga ord för mig!

Om du är nyfiken och vill beställa Nyårsfesten finns den på Nypon förlags webbsida, på Bokus och hos Adlibris. Både som pappersbok och som e-bok.