Fortsätt till huvudinnehåll

Hösthälsning

Återigen en helg utan skrivande. Men en inspirerande långpromenad kanske ger utdelning på onsdag då jag lovat mig själv en skrivardag ...

Däremot har jag läst ut Gone Girl av Gillian Flynn. Det är en bok som sålt i flera miljoner exemplar och i förra veckan hade filmen med samma namn premiär. Jag är imponerad av ett mycket skickligt författarhantverk. Gone Girl är en riktig bladvändare med många oväntade vändningar och den höll mig i oviss spänning fram till sista raden. Skulle jag ha någon invändning kanske det är att det händer FÖR mycket ... Boken har fått utmärkelsen "bästa utländska kriminalroman" av Svenska deckarakademin.

Nu är det snart tid för veckans Babel. Anar att det kommer handla en hel del om årets Nobelpristagare i litteratur: Patrick Modiano.

Kommentarer