Fortsätt till huvudinnehåll

Inskickarstress

Jag har precis postat ett nytt manus till några utvalda förlag. Och jag går omkring med andan i halsen! Det är så varje gång. Jag blir helt stirrig när jag lämnat en text ifrån mig. Jag vill se den i bok eller tidning med en gång! Är det bloggandet som gjort mig sådan? Här skrivs ju texter med omedelbar publicering. Eller är det helt enkelt min iver att pröva en ny idé?

När det gäller bokmanus är det väldigt bortkastat att stressa upp sig. Det brukar ta minst tre-fyra månader innan man hör något från förlagen. Och då är sannolikheten stor att det är ett "nej tack".

Givetvis får jag snabbare besked från förlagen där mina tidigare böcker finns, men det här manuset har en annan målgrupp.

Som tur är brukar den här känslan klinga av efter en vecka eller två. Börjar jag jobba med något nytt kan jag nästan glömma bort att jag väntar. Så jag får väl göra det ...

Kommentarer

  1. Spännande! Jag går och längtar efter den där "post-inskicks-känslan", har en bit kvar innan det är dags igen. Håller tummarna för dig!

    SvaraRadera
  2. Lycka till! Jag tror att det där brevet med Zlatan går rakt upp i krysset!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar