Fortsätt till huvudinnehåll

Bläckäktenskap

I förra veckan var jag på en föreläsning där Elin Boardy och Jessica Schiefauer samtalade om hur de stöttar och inspirerar varandras skrivande. De berättade även om andra författare som genom tiderna samarbetat på olika sätt. Jag tycker alltid det är intressant att höra hur andra författare arbetar och det här är en av alla infallsvinklar.

Själv har jag arbetat väldigt ensam med mina manus innan de skickats till förlag och har de blivit antagna är det ett annat samarbete som startar, det med redaktören. Jag tror att jag tänkt att man "ska" vara ensam i skrivandet, att det är ett "en-persons-jobb". Dessutom har jag lidit av dåligt självförtroende och inte velat visa upp något som kanske inte är bra nog. Jag har inte heller haft så många omkring mig som passat för just ett sådant här samarbete.

Men nu börjar jag mer och mer inse hur BRA det är med nära, skrivande vänner och hur stor nytta vi kan ha av varandra. Jag ska inte säga att jag har ingått något bläckäktenskap men jag har i alla fall två testläsare som jag "vågar" skicka manus till nu. Vi får väl se hur våra samarbeten utvecklas framöver ...

Här är i alla fall Elin och Jessica på Fyrens bibliotek i Kungsbacka.

Kommentarer