Fortsätt till huvudinnehåll

Biblioteksersättning

Idag har jag tagit ett nytt steg som författare. För första gången har jag fått besked om biblioteksersättning! Man får nämligen betalt när böckerna lånas ut på biblioteken runt om i landet. Men det krävs minst 2 000 utlån för att biblioteksersättning alls ska bli aktuellt och förra gången (låneåret 2014) kom jag inte upp till den summan eftersom jag delar lånen för Tage på camping med illustratören Catharina Nygård. Men med fler böcker på bibblan och fler flitiga låntagare kommer jag nu få ersättning med 87 öre per lån för böckerna som lånats ut under 2015 (halva pengen för böckerna om Tage).

Det är Sveriges Författarfond som sammanställer och betalar ut biblioteksersättningen och än så länge blir inte detta några stora summor för min del. Men att mina böcker finns på biblioteken är väldigt viktigt för mig. Och roligt! Jag vill ju nå alla läsare och biblioteken gör det möjligt - en både vacker och värdefull tanke.

Då kan man fråga sig vilken av mina böcker som var mest populär på biblioteken 2015 ...? Jo, det var Minigolftävlingen! Har du ännu inte läst den så passa på att låna den på närmsta bibliotek :-)

Kommentarer

  1. Grattis! Med din produktionstakt kommer summan öka dramatiskt de kommande åren :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Annelie. Hoppas, hoppas! 😉

      Radera

Skicka en kommentar