Fortsätt till huvudinnehåll

Författarbesök - Skapande skola

Du vet väl om att man kan söka pengar hos Kulturrådet för att arrangera författarbesök, skrivarverkstäder eller andra kulturprojekt i skolan? Nu är det dags att förbereda SKAPANDE SKOLA för 2017/2018.

Att på riktigt inse att det finns en människa bakom varje bok kan vara en spännande upplevelse. Många gånger växer lusten att både läsa och skriva efter ett författarbesök. Jag besöker gärna årskurs f-5, grundsärskolan och särgymnasiet för att berätta om mina böcker, mitt jobb som författare eller arrangerar olika skrivlektioner. Om det underlättar kan jag använda tecken som stöd till talet vid mina besök.

Efter ett av mina författarbesök fick jag följande återkoppling:

Det blev ett väldigt fint möte mellan Ann-Charlotte Ekensten och våra elever. Samlingen tog sin utgångspunkt i barnens frågor och Ann-Charlotte lyckades verkligen fånga deras intresse på ett proffsigt sätt. Vi vill också lyfta allt det stora engagemang som Ann-Charlotte lagt på sina förberedelser inför besöket.

Jag bokas via Författarförmedlingen hos Författarcentrum Väst, men du får gärna höra av dig direkt till mig om du vill diskutera och planera. Maila mig då på ekensten(at)gmail.com. Jag följer Författarförmedlingens rekommenderade arvoden och du hittar min presentation här på deras webbplats.

Information om hur man söker pengar till SKAPANDE SKOLA hittar du här på Kulturrådets webbplats.

Hoppas vi ses! :-)

Bilden är från en skrivarverkstad i Partille, foto: Jonna Andersson, Partille Tidning. Hela reportaget kan du läsa här.

Kommentarer