Fortsätt till huvudinnehåll

BTJ om Linus och Flisa

Linus och Flisa fick ett jättefint omdöme från BTJ (bibliotekstjänst), viket såklart känns jättekul! Speciellt roligt är det att samspelet mellan text och bild lyfts fram. I en lättläst bok är det viktigt att bilden säger samma sak som texten. Bilden ska stötta läsningen, det behövs om man är nybörjare eller har en läsutmaning. Och att jag gillar Carolinas bilder har väl inte undgått någon ;-)

Just det här med förhållandet mellan text och bild är intressant, och olika, beroende på vilken typ av bok det handlar om. Helt andra "regler" gäller för en bilderbok där det oftast är en vuxen som läser för ett barn. Där kan bilden med fördel berätta något utöver det som står i texten.

Men nu gäller det Linus och Flisa och lektören Maj Gustavsson skriver i BTJ-häfte nr 7/2017 bland annat såhär:
Det är en livfull berättelse där de varma känslorna mellan pojke och hund klart framgår. Carolina Ståhlbergs mangainspirerade bilder hjälper till att visa samspelet på ett bra sätt ... Text och bild hjälps åt att levandegöra berättelsen.

Texten är satt med större stil, och det är upp till sexton rader text per sida, så den passar för de som har knäckt läskoden och behöver träning.

Om du vill köpa Linus och Flisa så finns boken hos: Adlibris, Bokus, CDON och Nypon förlag. Eller fråga efter den på närmsta bibliotek!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att skriva

Om att skriva ... klart jag måste anta Kulturkollos tisdagsutmaning den här veckan.

Grunden till mitt skrivande är min kärlek till orden. Jag älskar att vrida och vända på ord, att flytta runt och byta ut. Att känslan och stämningarna kan skifta beroende på hur jag placerar ett ord fascinerar mig varje dag. Det är alltid lika spännande att se hur berättelsen förändras när jag lägger till eller tar bort en mening, ett stycke eller ett skiljetecken.

Idéerna till mina böcker kommer ofta från något jag själv har upplevt, hört bland mina vänner eller läst i en tidning. Med det som grund kan jag fortsätta att fantisera fritt. Oftast planerar jag inte berättelsen så noga, handlingen vävs fram när jag sitter vid datorn och skriver. Och som författare kan jag ljuga och hitta på så mycket jag vill – det är en av de roligaste sakerna med jobbet!

Jag skriver för att locka till läsning och mina hittills utgivna böcker är uttalat lättlästa. Genom läsning utvecklas språket och du måste ha ett spr…

Trevlig midsommar!

Förändringens vindar blåser hemma hos oss. Dottern ska byta både skola och skolform, hon flyttar från grundskolan till grundsärskolan. Vi tackar och säger "hejdå" till det vana, vänliga och vardagliga, samtidigt som vi hälsar på och bekantar oss med det nya. Vi har funderat länge på det här skolbytet men förändringar tar ändå på krafterna, speciellt då beslutet föregåtts av en mängd utredningar och möten. Glädjande nog har dottern hittills enbart varit positiv till det nya.

Mitt i detta har vi såklart jobb att sköta. Jag har fått okej på ett gäng nya Minifakta och en ska komma ut i januari, så jag har läst på och letat foton till ett nytt ämne. Jag har även en ny Djurdoktorn i tankarna och ska leverera manus i augusti. Men fem veckors semester ska jag ha - inte i ett svep, utan lite uppdelat. Då väntar fjällvandring, campingliv med husvagnen, Astrid Lindgrens Värld och en del "hemester" runt huset.

Några andra som campar i husvagn är ju Tyra och hennes pappa och s…

Out of Office

Jag har ägnat förmiddagen åt att komma i kapp med bokföringen. Det känns skönt att ta semester med ordning på debet och kredit - även om jag sannerligen önskat att summorna varit större. Man täljer inte guld i kulturbranschen ... Nåja, jag har en hel del preliminära förfrågningar om författarbesök inför hösten, låt oss hoppas att de blir spikade.

För min del blir det SVEMESTER och HEMESTER för hela slanten, vilket innebär två turer med husvagnen i Västergötland, Småland och Halland, hemmafix runt huset och kanske några utflykter här på västkusten. Jag vill inte ha tillbaka förra årets värmebölja, men jag hoppas ändå på lite sol och värme!

För mig funkar det sällan att skriva när resten av familjen är ledig, men i år ska jag ändå göra ett försök att hålla igång skrivet under semester. Vi får väl se hur det går ...

Bloggen får i varje fall vila ett par veckor, ha det gott så länge!


BIld av Yuri_B från Pixabay