Fortsätt till huvudinnehåll

Fakta om friidrott

Idag fick jag ett roligt tips! Fakta om friidrott har under veckan presenterats i nyhetsflödet på Svenska Friidrottsförbundets webbplats. Det känns ju onekligen lite speciellt när min bok dyker upp bland rekord och världsstjärnor. Dessutom nämns Nypon förlag och andra faktaböcker på lättläst svenska.

Och varför skriver jag böcker som Fakta om friidrott? En av drivkrafterna i mitt författarskap är den läsfrämjande delen, att barn och unga ska kunna hitta böcker som lockar så mycket att det är värt mödan att lära sig och träna sin läsning. En hel del barn och unga tycker bättre om att läsa fakta än fiktion och därför vill jag bidra till att det finns faktaböcker om olika ämnen att välja bland. Att det blev just friidrott den här gången beror på att det är en av få sporter som jag tycker är rolig att titta på, plus att min son tränar friidrott.

På friidrott.se kan du läsa hela nyheten.

Kommentarer