Fortsätt till huvudinnehåll

Grattis Ivar!

Idag har Ivar namnsdag och faktiskt heter huvudpersonen i nya boken Rädda pandan! just Ivar. Vad kan då passa bättre än att presentera den här boken lite mer noggrant ...

Inspiration till Rädda pandan! fick jag genom en nyhetsartikel om pandor. Arbetet med att rädda de vilda pandorna i Kina har nämligen gått framåt och vid den senaste räkningen hade pandorna glädjande nog ökat från 1600 till 1864 individer. Eftersom jag själv brinner för miljöfrågor tyckte jag att det här var en klockren bakgrund till en bok.

Som sagt, bokens huvudperson heter Ivar men Ali och Saga har också viktiga roller. Texten på baksidan av boken låter såhär:

Ivar gillar djur och natur. Det gör hans vän Ali också. Men i skolan finns Saga. Hon retar Ivar för att han gillar pandor. Som tur är har Ivar fler kompisar på nätet som han kan prata med. Andra som också älskar pandor. Pandis till exempel. Men vem är hon egentligen?

Rädda pandan! är i första hand skriven för barn/ungdomar i lägre tonåren som vill läsa en kort, spännande bok med ett lättläst språk. Det kaxiga omslaget är tecknat av Johan Reich och Rädda pandan! är utgiven på Nypon förlag.

Om du vill köpa Rädda pandan! så hittar du boken bland annat hos: Nypon, Adlibris och Bokus.


Kommentarer