Fortsätt till huvudinnehåll

Poddar om läs och skriv

Det finns massor av spännande människor där ute som pratar om intressanta saker i olika poddar. Ofta lyssnar jag på poddar när jag sitter på pendeltåget. Ett bra sätt att förkovra sig, få inspiration eller bara njuta av lyssnandet.

Här har jag listat några poddar som rör det skrivande och läsande livet. Några har jag tipsat om förr, andra är nyfunna för mig.


Bakom boken - om böcker och författare hos Norstedts och Rabén & Sjögren.

Författarpodden - Frida Skybäck och Agnes Hellström pratar skrivande, författarliv, drömmar och förlagsvärld i en härlig blandning.

Skrivarpodden - Kerstin Önnebo om hantverket kring skrivandet och bokens väg från tanke till läsare.

Läs för livet - Läsambassadör Anne-Marie Körling samtalar med olika personer om böcker och läsning. Även Johanna Lindbäcks (fd Läsambassadör) poddavsnitt finns här.

Allt vi säger är sant - En podd om ungdomslitteratur av Per Bengtsson och Lisa Bjärbo. Inga nya avsnitt läggs upp efter juni 2015.

Bokpodden - Bokhoras podd är inte aktiv längre men de gamla avsnitten ligger kvar och är väl värda lyssning.

Deckarpodden - Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp om författarliv och skrivande med fokus deckare. Inga nya avsnitt läggs upp.

Lundströms bokradio - Marie Lundström bjuder på författarmöten, lästips och reportage från Sverige och världen. Det här är en podd från Sveriges Radio så egentligen är den lite fuskig ...

Fantastisk Podd - Fantastikförfattare från Sverige och Finland pratar om skrivande och fantasy, science fiction och skräck.

Bibliotekspodden Solen - Stockholms Stadsbibliotek snackar böcker.

Bokväsen - om bokens form och annat, härlig "antikvariatskänsla".

Ett eget rum - Bok- och litteraturpod som drivs av Marcus Stenberg, Tuva Homlander och Helena Dahlgren.


Har du själv några podd-tips?

Kommentarer

  1. Åh, nu fick jag flera nya bra att lyssna på! Tack! Följer några men de har du redan på din lista :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar