Fortsätt till huvudinnehåll

Poddinspelning

Idag träffade jag Kerstin Önnebo som ligger bakom Skrivarpodden, en podd som har mer fokus på skrivhantverket än författarlivet i övrigt. Naturligtvis är det svårt att helt hålla isär, det är ju ämnen som glider ihop.

Vårt samtal skulle handla om den tekniska delen av att skriva lättläst. Och det var en större utmaning än jag förväntat mig. Oftast pratar jag om varför lättläst behövs och vilka läsarna är. Inte så mycket hur jag gör.

Mitt skrivande är intuitivt, jag planerar inte mycket i förväg. Varken i själva plotten eller språket. När berättelsen väl är nedskriven bearbetar jag språket i flera omgångar och att sätta ord på vad som verkligen händer i den processen var svårt. Men nyttigt, intressant och väldigt roligt! 

Nu håller jag tummarna för att Kerstin får ihop något vettigt ur de 100 minuter vi pratade ...

Kommentarer

  1. Ser fram emot att lyssna! När kommer detta avsnitt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte ännu, men jag återkommer. Om jag inte dör lilla skamdöden förstås ...

      Radera

Skicka en kommentar