Fortsätt till huvudinnehåll

Linus och Tim

Jag har inte fått vårens nya böcker i min hand ännu. Väntar fortfarande ivrigt på mina friex från förlaget. Men de finns att klicka hem för den som vill ...

Idag tänkte jag presentera Linus och Tim. Det är den första boken i nya serien Djurdoktorn. En serie som vänder sig till djurälskande barn i åldrarna 7-12 år, som vill ha korta lättlästa böcker med coola bilder tecknade av Carolina Ståhlberg.

Linus har en mamma som är veterinär. Han brukar gå till mammas jobb efter skolan och där får han möjlighet att träffa olika djur. I den här första delen i serien om Linus träffar han en kanin som heter Tim. Mamma behöver lite hjälp och Linus får rycka in.

Den lättlästa berättelsen Linus och Tim är den första delen i en ny och tilltalande serie om Linus och hans mamma som är veterinär, skriver BTJ i sitt omdöme om boken (Helene Ehriander, BTJ-häfte nr 6/2016).

Serien Djurdoktorn ges ut av Nypon förlag och finns bland annat att köpa här: Nypon, Bokus och Adlibris. Givetvis plockar även din lokala bokhandlare hem boken om du frågar efter den i butiken!

Kommentarer

  1. Jag vet en liten kille hemma hos oss, som skulle älska böckerna om Tim!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tim denna gång och Leo nästa ... men Linus är med varje gång. Önska gärna boken till ert bibliotek :-)

      Radera

Skicka en kommentar