Fortsätt till huvudinnehåll

Läskonferens i Lidköping

Igår var jag på ett riktigt roligt uppdrag! Jag var i Lidköping och föreläste om böcker, läsning och författarliv på IF Metalls läskonferens Läs för mig. Jag tycker att det är väldigt snyggt av fackförbundet att erbjuda sina medlemmar en inspirationsdag där läsning står i fokus. Att kunna läsa är en del av ett demokratiskt samhälle och att peppa föräldrar och far- och morföräldrar till läsning med barnen är en investering för framtiden!

Det vore ju toppen om fler organisationer kunde ta efter det här. Via böcker får vi möjlighet att besöka andra människors vardag, kan uppleva att alla är olika och jag är helt säker på att det gör oss till mer empatiska varelser. Intresset bland deltagarna var stort, vi hade fina samtal om böcker och läsning. Och det var inte bara kvinnor i församlingen, vilket ofta är vanligt när det gäller barnlitteratur. Läs för mig är ett projekt som fått ekonomiskt stöd från Kulutrrådet, läs mer på deras webbplats om du är intresserad av att arrangera något liknande.

Som grädde på moset fick jag träffa kollegan Linda Palm i verkliga livet - tidigare har vi bara hängt i det digitala. Våra föreläsningar kompletterade varandra perfekt eftersom Linda skriver för barn i åldrarna 0-6 år och mina böcker vänder sig från 6 år och uppåt. Alla deltagare på konferensen fick med sig bokpaket med böcker av både Linda och mig, bland annat Lindas Fånga draken och min Taggad på Insta.Kommentarer