Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 10 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Elsa i London är nummer 10. När jag arbetade med den här boken inspirerades jag av Astrid Lindgrens böcker om Kati och andra äldre "flickböcker". Men jag ville skriva med en uppdaterad ton och om ett ämne som kan vara aktuellt för unga tjejer idag. Jag ville skapa en lättläst feel good med budskap och även här blev det mitt miljöintresse som fick stå för budskapet. Elsa får nämligen reflektera över konsumtionssamhället - på ett lättsamt vis.

Större delen av berättelsen utspelar sig i London och när jag pratar om boken får jag ofta frågan om vad jag själv tycker om Storbritanniens huvudstad. Men jag har faktiskt aldrig varit där ...! När jag skrev boken så sökte jag en hel del bland resereportage och bloggar, men allra mest fakta och känsla fick jag från en vän som varit i London med sin dotter. Som kuriosa kan nämnas att jag är nöjd med att filmen Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge släpptes samtidigt som Elsa i London. Johnny Depp har nämligen en inte helt oviktig roll i boken ...

Elsa i London vänder sig i första hand till läsare på högstadiet. Boken finns hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Även jag har några exemplar hemma som jag gärna signerar och skickar. Du hittar också Elsa i London på många bibliotek.

Kommentarer