Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 7 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Rädda pandan! är nummer 7. Det här är en bok som skvallrar om mitt eget intresse för djur, natur och miljöfrågor. I boken har jag låtit Ivar var den som står för naturintresset. Tillsammans med sina kompisar i den lokala naturklubben arrangerar han en loppis för att samla in pengar till att stötta arbetet med Kinas vilda pandor. I berättelsen finns även en parallellhistoria som rör frågan om vem som är vem på nätet.

Idén till den här boken fick jag när jag läste nyheten Glädjande ökning av Kinas vilda pandor hos Världsnaturfonden. Självklart ville jag bygga något kring en så viktig och rolig nyhet!

Rädda pandan! är en lättläst bok för barn på mellanstadiet. Den ges ut av Nypon förlag och finns att köpa både hos förlaget och hos alla nätbokhandlare. Eller signerad hos mig! Självklart finns boken även att låna på många bibliotek.

Kommentarer