Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 13 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Linus och Tim i serien Djurdoktorn är nummer 13. Det här är första boken i serien om Linus och hans mamma som arbetar som veterinär på ett djursjukhus. Böckerna kan läsas i vilken ordning som helst eftersom Linus får hjälpa till med en ny patient varje gång.

Upprinnelsen till den här bokserien var en fråga från förlaget. Man ville ha en ny serie med korta berättelser där innehållet kan funka för en tioåring som inte riktigt kommit igång med sin läsning. När man går på mellanstadiet kan det kännas jobbigt att plocka upp böcker som uppenbart vänder sig till yngre barn. Därför var även illustrationerna viktiga och jag blev väldigt glad när Carolina Ståhlberg tackade "ja" till uppdraget. Hennes coola mangainspirerade bilder funkar jättebra för både berättelserna och målgruppen.

Serien Djurdoktorn har blivit en riktigt "hit" för mig och jag vet att böckerna läses både på låg- och mellanstadiet och i många årskurser på särskolan. Just Linus och Tim var min mest utlånade bok på biblioteken under 2016.

Linus och Tim finns att köpa hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Även jag har några böcker hemma som jag gärna signerar och skickar. Och som sagt, givetvis kan du låna boken på ett bibliotek nära dig!

PS. Som synes råder det ingen brist på gosedjur hemma hos oss ... Trevlig Lucia!

Kommentarer

  1. Aha, ett beställningsjobb! Det är stort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beställningsjobb låter lite kriminellt... 😉

      Radera

Skicka en kommentar