Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 14 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Minifakta om djurungar i skogen är nummer 14. Jag blev själv intresserad av att skriva fakta när min dotter helt fastnade för faktaböcker. Jag tänkte att kombinationen korta texter och söta djur skulle kunna locka till läsning ... Och faktiskt lockar böckerna till läsning på såväl förskolan som mellanstadiet. Men jag tror att de flesta läsarna återfinns på lågstadiet.

När jag drog upp riktlinjerna för den här boken märkte jag ganska snabbt att det finns väldigt många olika djur och väldigt lite plats i en minifaktabok. Det var helt enkelt omöjligt att välja! När det gäller dessa böcker har jag nämligen en fast mall att rätta mig efter. Därför började jag fundera på hur jag skulle kunna gruppera djuren och dela upp dem på flera böcker. Till slut kom jag på att djurens "bostadsplats" kunde vare en naturligt indelning. Och efter detta har det ju kommit flera minifakta om olika djurungar ...

Minifakta om djurungar i skogen finns att köpa hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Även jag har några böcker hemma som jag gärna signerar och skickar. Även dessa böcker finns att låna på många bibliotek!Kommentarer