Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 8 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Branden i serien Tage på camping är nummer 8. Det är också den sista boken om Tage, i varje fall här och nu. Det känns sorgligt eftersom böckerna är så populära bland nybörjarläsare, men sådan kan bokvärlden vara.

Ursprunget till Branden finns faktiskt i en brand. Lyckligtvis har vi själva inte varit med om att det börjat brinna när vi campat. Däremot har vi sett resultatet av en husvagn som brunnit. Den utbrända husvagnen var bortforslad men det var skrämmande nog att se hur långt eld och värme kan sprida sig. Flera husvagnar på var sida om branden var skadade. Riktigt läskigt! Ingen skadade sig vid branden men efter detta är jag extremt noga med säkerhetsavståndet när vi campar.

Att det skulle börja brinna i en husvagn tyckte jag blev för mycket för nybörjarläsarna. Istället fick ett skjul stå i lågor. Det är faktiskt hemskt nog men självklart slutar det lyckligt. Branden blev utvald i kategorin "börja läsa" till Kulturrådets Barnbokskatalog 2015/2016 - vilket jag är mycket stolt över!

Branden är slutsåld hos både förlaget och mig, men jag råkar veta att det finns några exemplar kvar hos Akademibokhandeln i Kungsbacka. Sedan finns boken även att låna på många bibliotek!

Kommentarer

  1. Hjälp, vad läskigt. Men en bra sak att läsa om. Kulturrådets Barnbokskatalog har jag själv aldrig kommit i närheten av!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara en tidsfråga, snart har du en bok i ungdomskatalogen ... Och JA, bränder är läskiga och speciellt där det är trångt.

      Radera

Skicka en kommentar