Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 15 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Fakta om älgar är nummer 15. En faktabok till! Ja, den dåliga variationen beror på att jag sitter på ett tåg mot Stockholm och fick ta en bild på en av böckerna som ligger i väskan ;-) Idag ska jag nämligen medverka vid en workshop som rör lättläst litteratur. Det är projektet Begriplig text som arrangerar och jag hoppas kunna berätta mer om detta framöver.

Men nu är det Fakta om älgar som gäller! Det här är faktiskt den första faktabok jag någonsin skrivit men det tog tid att få ut den. Först behövdes många omskrivningar, sedan ett intresserat förlag. Men när den väl släpptes blev mottagandet fantastiskt! Fakta om älgar är den av mina böcker som finns på allra flest bibliotek!

För mig är det ju självklart, eftersom älgar är så häftiga djur. Det är ju min fascination för "skogens konung" som fick mig att skriva boken från början. Men sedan har jag fått förklarat för mig att många älgböcker börjar bli gamla och att naturböcker överlag är väldigt omfattande - för omfattande för många unga läsare eller vuxna läsare med annat modersmål än svenska.

Fakta om älgar
finns att köpa hos Nypon förlag och hos alla nätbokhandlare. Och som sagt, boken finns att låna på många bibliotek.

Kommentarer