Fortsätt till huvudinnehåll

Nummer 4 av 24

Hittills har jag kommit ut med 24 böcker, lika många som luckorna i en julkalender ... Därför tänkte jag presentera en bok om dagen fram till julafton, tillsammans med en anekdot eller lite bakgrundsinformation.

Nyårsfesten är nummer fyra. Det är den bok som ligger allra närmast mig. Jag säger inte att det är en tjugo sidors självbiografi, men det finns mycket i Nyårsfesten som påminner om hur jag hade det när min mamma dog. Innan Nyårsfesten blev bok framfördes berättelsen som en monolog på Masthuggsteaterns scen i Göteborg. Jag var nämligen en av finalisterna i Riksteaterns tävling NY TEXT med det här manuset. Jag vann inte tävlingen, men det var en häftig upplevelse att höra en skådespelare tolka min text.

Nyårsfesten blev min första lättlästa bok för ungdomar hos Nypon förlag. Boken finns att låna på många bibliotek och att köpa som e-bok i nätbokhandeln. Den tryckta versionen av boken är slut hos förlaget men jag har själv några exemplar kvar hemma, skicka ett meddelande om du vill köpa: ekensten(at)gmail.com

Kommentarer

  1. Vilken kul och intressant julkalender du har! Roligt att få läsa om bakgrunden till dina böcker – särskilt denna titel, som jag läst och tycker mycket om. Tack för att du delar med dig av dina personliga tankar! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du läser, kommenterar och uppskattar!

      Radera

Skicka en kommentar